Externe wedstrijden

04-11-2019, vriendschappelijke wedstrijd tegen Dalfsen.

Op maandag 04-11-2019 kreeg Kijk Uit bezoek van een tiental schakers van DS72 uit Dalfsen.

Op deze genoeglijke avond werd de strijd tussen de twee Jannen door onze Jan (schippers) gewonnen.

Waar hij vorige week nog verloor van een onbekende grootmeester zegevierde hij nu vlotjes.

Hierna werd de score flink opgevoerd door overwinningen van Fred, Henk, Bas, Wim en Harry.

Harry mocht aantreden tegen de veelvoudig kampioen van Dalfsen, die bijna a tempo de zetten uitvoerde.

Dit resulteerde in ruim een uur voorsprong in tijd op de klok in gelijke stelling.

De partij werd uiteindelijk toch beslist in het voordeel van Harry door 1 miezerig tempootje.

Ze speelden daarna nog een drietal rapid partijen, welke allemaal in remise eindigden. Erg aan elkaar gewaagd dus.

Ook Dirk won. “Mijn tegenstander trapte, na lang nadenken toch, in mijn lokkertje.”

Moraal: Kijk uit voor de lokkertjes van Dirk.

Ad maakte remise en Douwe bood dit zijn tegenstander ook aan, die in hoge tijdnood begon te verkeren, in een nog lastige

gelijkwaardige stelling. Het sportieve gebaar, om hem niet door de klok te jagen, werd met beide handen aangegrepen.

Gerard moest als enige de eer aan zijn tegenstander laten.

Derhalve een verrassende grote 8 – 2 overwinning voor Kijk Uit.

In het voorjaar van 2020 gaan wij naar Dalfsen voor de return

Helaas brak toen de Corona uit. Externe wedstrijden zijn voorlopig niet aan de orde. Misschien in 2021.

UITSLAGEN.

1 Harry Meerlo Bilal Alakel 1-0